Malta Vizesi Nasıl Alınır : 2023 Vize Ücreti
Malta Vizesi
Malta Schengen bölgesinde bulunan 26 ülkeden biridir. Bu nedenle de Malta’ya seyahat etmek isteyen ziyaretçiler Schengen vizesine sahip değillerse Malta Vizesi almak zorundadırlar.
Diplomatik (Kırmızı veya Siyah), Hususi( Yeşil) Hizmet (Gri) Pasaporta sahip bulunan başvuru sahipleri 180 günlük süre boyunca 90 günü aşmayacak ziyaretleri için Malta Vizesinden muaftır. Ancak Bordo pasaporta sahip ziyaretçiler Malta vizesi almak zorundadır.
Malta vizesi başvurularına ilişkin işlemler Malta Konsolosluğunun yetki verdiği akredite olmuş aracı kurumlar vasıtasıyla gerçekleştirilir. Malta vize başvurularının sonucu hakkında karar verme yetkisi sadece Malta Başkonsolosluğuna aittir.
Bunun dışında vizelerin onaylanmasına yetkili kurum bulunmamaktadır. Bu nedenle vize işlemlerini güvenli merkezler aracılığı ile yapmalısınız. Aksi takdirde sorunlar ortaya çıkabilir.
Malta vizesi başvurusu yapacak hak sahiplerinin doğru vize kategorisine başvurmaları çok önemlidir. Hangi vize kategorisinden başvuru yapacaksanız başvurularınızı Malta Konsolosluğunun yetkilendirdiği kuruluşlara başvurunuzu yapmanız gerekecektir. Bu kurumlara istenen belgeleri eksiksiz ve tam bir şekilde teslim ettiğiniz takdirde fazla uzun sürmeden onaylama işlemi gerçekleşecektir.
Malta Vizesi Kategorileri
Kısa süreli vize kategorileri aşağıdaki gibi sıralanmaktadır.
Malta Turistik Vize: Bireysel turistik geziler ya da grup halinde gidilecek turistik geziler için başvurulması gereken vize kategorisidir.
- Malta Ticari Vize: İş programları, iş görüşmeleri, konferans ve mesleki eğitim gibi seminerlere gitmek amacıyla başvurulan vize kategorisidir.
- Malta Aile Ziyareti Vizesi: Malta’da bulunan aile, arkadaş ziyaretleri yapmak isteyenlerin başvuru yapması gereken vize kategorisidir.
- Malta Transit Vizesi: Malta üzerinden geçiş yapacakların başvurabileceği vize kategorisidir.
Malta Vizesi Başvuru İşlemleri
Malta vizesi ilk defa onaylanan Schengen Vizesi anlamına gelmektedir. Bu vize ile Schengen bölgesinde en fazla 90 gün konaklama hakkına sahip olurlar ve bu konaklama hakkına kısa süreli konaklama hakkı adı verilir. Her vizenin konaklama süresi bulunmaktadır.
Bu süreyi almamak kaydı ile Malta seyahati yapılabilir. Süresi geçmiş bir vize ile Malta’da bulunmak hukuki olarak yanlıştır. Bu yüzden vizenin süresi bitmeden Malta seyahatinizi sonlandırmalısınız.
Malta vizesi kurallarına uygun biçimde kullanıldığı takdirde Schengen vizesinin süresi kademeli olarak uzatılabilir. Ancak vize kuralları ihlal edildiği takdirde ise daha sonra vize başvurularının ret ile sonuçlanma ihtimali yükselecektir.
Malta Konsolosluğu vize başvurularını sonuçlandırma konusunda tek yetkili mercidir. Dolayısıyla başvuru dosyasında sunulan evraklara ek olarak belge talebinde bulunabilir hatta başvuru sahibini mülakata çağırabilir.
Başvuru işlemlerinden önce yapmanız gereken seyahat planınızı ilk olarak Malta’ya giriş yapıp ne kadar süre ile konaklayacağınızı, uçuş ve rezervasyon bilgilerinizi tam, eksiksiz ve net olarak belirtmeniz gerekmektedir.
Eğer ilk olarak Malta’ya gireceğinizi ve en uzun süre bu ülkede kalacağınızı bildirmenize rağmen, ilk olarak başka ülkeye giriş yapar ve daha uzun süre başka bir ülkede kalırsanız bu vize ihlaline girecektir. Ve bu durum daha sonraki vize taleplerinize olumsuz biçimde yansır.
Malta Vizesi Başvurusu İçin İstenen Belgeler
Standart vize başvurularında istenen belgeler aşağıdadır.
- Pasaportun Aslı: Malta vizesi başvurusu esnasında pasaportunuzun 10 yıldan daha uzun süre kullanılıyor olmaması şarttır. Pasaporta en az 2 boş sayfası bulunması gerekmektedir. Ayrıca seyahat tarihinin bitiminden sonra en az 3 ay daha geçerlilik süresine sahip olmalı kimlik bilgileri ve pasaport bilgileri birbirleriyle uyumlu olmalıdır. Medeni halinizde olan değişiklikler kimliğinize ve pasaportunuza mutlaka işlenmiş olmalıdır.
- Vize Başvuru Formu: Başvuru formu dikkatlice doldurulmalı tüm bilgiler tam, doğru ve eksiksiz olarak verilmelidir. Diğer belgelerle uyumlu olması şarttır. Yetkililerin bu bilgiler üzerinden sizinle iletişime geçebileceğinizi unutmamanızda fayda var. Bu formu en doğru şekilde ve eksiksiz bir şekilde doldurmalısınız.
Başvuru sırasında bu formun yanlış doldurulduğu tespit edilirse bize başvurunuz ret cevabı ile sonuçlanır. Onaylanmış vizelerde formda belirtilen bilgiler yanlış olduğu tespit edilirse vizeniz iptal edilir. Bu nedenle belirtilen evrakları titiz bir şekilde doldurmalı ve başvuru merkezine teslim etmelisiniz.
- 2 adet biyometrik fotoğraf: Beyan edilen biyometrik fotoğraf ölçüleri 35 mm genişliğe ve 45 mm yüksekliğe sahip olmalı ve son 6 ay içinde çekilmiş olması şarttır. Ayrıca normal fotoğraf kâğıdına renkli olarak basılmalıdır. Fotoğrafın arka fon rengi beyaz olmalı ve vize başvuru sahibinin yüzü net olarak görülmelidir. Fotoğrafları merkezin istediği şekilde hazırlamalı ve teslim etmelisiniz.
- Pasaportun tüm işlenmiş sayfalarının fotokopisi: Malta vizesi başvurularında pasaportunuza daha önceden işlenmiş olan tüm vizeleri gösteren fotokopileri başvuru dosyasına eklemelisiniz. Gerekli görülürse ek belge talep edilebilir.
- Nüfus Cüzdan Fotokopisi: Vize başvurularında ön ve arkalı fotokopileri dosyaya eklenmelidir.
- Uçak Bileti ve Otel Rezervasyonları: Uçak ve otel rezervasyon bilgilerinizi gösteren belgeler eklenmelidir. Bu belgeler ülkenize geri döneceğinizi ispatlayan belgelerdir. Uçak ve otel rezervasyonları başvuru yapan kişinin adına yapılmalıdır.
- Seyahat Sağlık Sigortası: Uluslararası geçerliliği olan 30.000 Euro teminatlı olarak ibraz edilmelidir. Ayrıca zorunlu seyahat sağlık sigortası dönüşünüzden sonra 15 gün fazla olacak şekilde yapılmış olması gerekir.
- Banka Hesap Cüzdanı: Banka hesabınızın son 3 aylık hareketliliğini gösteren belge ve hesabınızda en az 5000TL bakiye bulunmalıdır. Belge banka onay kaşeli ve imza içermelidir. İmzalayan banka yetkilisinin imza sirküleri de eklenmelidir.
- Maaş Bordrosu: Çalışan iseniz maaş bordronuz son 3 ayı kapsayacak şekilde gösteren bir belge dosyanızda bulunmalıdır. Ayrıca ek gelir belgeleri, tapu, kira sözleşmeleri, ruhsat, ek banka hesap cüzdanları da eklenir.
- İşyerinizden İzin belgesi: Antetli işyeri kâğıdına yazılmış ve şirket yetkilisi tarafından ıslak olarak imzalanmış ve kaşelenmiş olmalıdır. Çalışan iş yerindeki pozisyonunu, sabit iş telefonu ve açık adresi, belgeyi imzalayan yetkilinin bilgileri ve imza sirküleri de eklenmelidir.
- SGK Hizmet Dökümü: e- devlet sisteminden çıktısını alabilirsiniz.
- İşyeri sahipleri: Şirketin ticaret oda kayıt belgesi, ticaret sicil gazetesinin kopyası, imza sirküleri, vergi levhasını beyan etmek durumundasınız.
- Çiftçi iseniz: Ziraat odasından çiftçi olunduğuna dair oda kayıt belgesi
Geliriniz bulunmuyor ve Öğrenci iseniz; Öğrenci belgenizi ibraz etmelisiniz. Hiçbir geçim aracına sahip değilseniz Vukuatlı Nüfus Örneği ile akrabalığınızı ispatlayabilecek kişilerden ya da ebeveynlerinizden alınan noter onaylı taahhütnamenin orijinal nüshası ile başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.
Taahhütname 15 gün içinde alınmış olmalı ve gidiş-dönüş tarihleri açıkça belirtilmeli ve günlük belirlenen tutarı karşılayacak biçimde hazırlanmış olmalıdır. Finansör kişinin noter onaylı kimlik belgesi taahhütnamenin arkasında bulunması şarttır.
Malta Vizesi başvuru dosyasının Konsolosluğa teslim edilmesinden itibaren vize sonuçları 5-10 gün arasında değişmektedir. Bu süreç ek evrak talebi ya da başvuru dosyasının resmi tatil günlerine denk gelmesi ya da oluşan yoğunluktan kaynaklı olabilir. Seyahatinizde değişiklikler olmaması için vize iş elemelerini önceden ayarlamalısınız. Aksi takdirde vize başvurusunda oluşabilecek gecikmeden dolayı seyahatinizde sorunlar oluşabilir.
Başvuru sonucunuzun gecikmesi seyahat planlarınızı bozabilir. Bu nedenle Malta Vizesi başvurularınızı seyahatinizden en az 1 ay önce yapmanız yerinde olacaktır. Böylece gecikme nedeni ile seyahat planlarınız da sorun yaşamanızı engellemiş olursunuz. Ancak vize başvuruları seyahatinizden 3 ay önce yapma imkânınız bulunmuyor. Vize işlemlerinizi bu nedenle takip etmelisiniz.
Malta Vize Ücreti 2023
VİZE KATEGORİSİ | VİZE ÜCRETİ (EURO) |
---|---|
Schengen Vizesi (12 yaş üzeri) | 80 |
D Vizesi (90 günden daha fazla) | 100 |
Öğrenci Vizesi (90 günden Fazla) | 70 |
Schengen Vizesi (6-12 yaş arası ve anlaşmalı ülkeler) | 40 |
Schengen Vizesi (6 yaş altı) | 0 |
Malta Vizesi Nasıl Alınır : 2023 Vize Ücreti S.S.S
Malta Vizesi Nasıl Alınır?
Malta'ya kısa süreli olarak seyahat etmek isteyen kişiler Malta dış temsilciliklerinin yetkilendirdiği vize başvuru merkezlerinden danışmanlık hizmetini randevu ile almalıdır. Uzun süreli vize türlerinde ise Malta konsolosluklarından şahsen randevu alınmalıdır.
Malta Vize Ücreti Ne Kadar?
Malta Schengen vize ücretleri 80 Euro konsolosluk harç ücreti, 30 Euro yetkili vize başvuru merkezi hizmet bedeli ve 30 Euro danışmanlık ücretinden oluşur.
Malta vizesi kaç günde çıkar?
Malta kısa süreli vizelerinin sonuçlanma süresi 5-7 iş günüdür. Uzun süreli vizelerde bu sonuçlanma süresi bir ayı bulabilir.
Malta Vize İşlemleri hakkında bilgi alınız.